Filistin lideri Abbas: ABD ve İsrail ile ilişkileri kestik

Filistin lideri Abbas: ABD ve İsrail ile ilişkileri kestik

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Yüzyılın Anlaşması' diye tanıtılan Ortadoğu planı ile ilgili konuştu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı 'Yüzyılın Anlaşması' planından sonra İsrail ile tüm ilişkileri kesme kararı aldı. Abbas ayrıca ABD ile de güvenlik dahil tüm ilişkileri dondurduğunu açıkladı.

Filistin yönetiminin ABD ve İsrail ile tüm ilişkilerini tamamen kestiğini açıklayan Abbas "ABD artık Filistin için dost bir ülke değil. Trump'la görüşmeyi de reddettim" diye konuştu.

Filistin lideri Abbas "Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum. Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin-İsrail meselesine "çözüm bulmak" iddiasıyla hazırladığı "Yüzyılın Anlaşmasını" geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 

80 sayfalık anlaşma İsrail hükümeti tarafından memnuniyetler karşılanırken, Filistinli yetkililerin tepkisini çekti. Trump'ın, İsrail-Filistin sorununa çözüm olarak sunduğu "barış planı"na birçok ülkeden tepki yağdı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.