İslami Cihad: İsrail'in bölgede sınırları aşmasının sorumlusu BAE

İslami Cihad: İsrail'in bölgede sınırları aşmasının sorumlusu BAE

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi, İsrail yönetiminin Birleşik Arap Emirlikleri aracılığıyla sınırları aştığını söyledi.

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi, İsrail yönetimine Arap coğrafyasında ve İslam coğrafyasında serbestçe dolaşma ve sınırları aşma imkanı verilmesinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) sorumlu olduğunu dile getirdi. 

İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden Hızır Habib, ABD'nin ve İsrail'in bölgeyle ilgili önemli arzuları ve istekleri olduğunu belirterek; "İsrail, ABD ve onun Arap dünyasını ve İslam dünyasını hedef alan emperyalist projeleri için kargının ucu konumundadır." dedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Habib, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada ABD'nin bölgede BAE dışında kalan ülkelerle de ilişkilerin normalleştirilmesi için yoğun bir çaba içinde olduğuna dikkat çekti.

Habib, ABD yönetiminden Jared Kushner başkanlığındaki bir heyetin İsrail'e yaptığı ziyaret hakkında da yorum yaparak; "Biz kesin olarak inanıyoruz ki ABD'den de İsrail'den de hiçbir hayır gelmeyecektir." dedi. 

İslami Cihad'ın ABD'nin yürüttüğü faaliyetin son derece tehlikeli olduğuna inandığını vurgulayan Habib, BAE'ye de girdiği yoldan geri dönmesini tavsiye etti. 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.