İslami Mağrib El Kaidesi yeni liderini açıkladı

İslami Mağrib El Kaidesi yeni liderini açıkladı

Kuzey Afrika merkezli İslami Mağrib El Kaidesi yeni seçtikleri liderlerinin kim olduğunu açıkladı.

El Kaide'nin Cezayir'deki yapılanması olan ve Kuzey Afrika bölgesindeki faaliyetleriyle dikkat çeken 'İslami Mağrib El Kaidesi' (Tanzim el-Kaide fi Bilad el-Mağrib el-İslami) yeni liderinin kim olduğunu açıkladı.

Grubun önde gelen lideri Ebu Musab Abdulvedud'un geçtiğimiz 3 Haziran tarihinde Mali'nin kuzeyinde Fransa tarafından düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğü öne sürülmüş, haberin üzerinden yaklaşık iki hafta geçmesinden sonra İslami Mağrib El Kaidesi Abdulvedud'un ölüm haberini doğrulamıştı.

Yeni lider açıklandı

Dün İslami Mağrib El Kaide yapılanmasının ana propaganda organı Al-Andalus tarafından yayınlanan 20 dakikalık videoda konuşan grubun önde gelen isimlerinden olan 'Kuteybe Ebu Numan el Şenkıti' Ebu Musab Abdulvedud'un hayatına dair uzun övgülerde bulunduktan sonra yeni liderlerinin Ebu Ubeyde Yusuf el Annabi olarak belirlendiğini duyurdu.

Uzun süredir İslami Mağrib El Kaidesi içerisinde faaliyet gösteren ve Cezayir asıllı Annabi, bu grubun içinde üst düzey bir figür konumunda.

Ebu Ubeyde Yusuf el Annabi, Usame bin Ladin'in Mayıs 2011'de Pakistan'daki bir ABD operasyonu sonucu öldürülmesinin ardından El Kaide'nin yeni lideri seçilen Eymen ez Zevahiri'ye bağlılık yemini etmişti.

Annabi 2015 yılından bu yana ABD'nin "terörist" olarak sınıflandırdığı isimler arasında bulunuyor. ABD ayrıca Annabi için İslami Mağrib El Kaidesi'nin "medya şefi" olduğunu öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.