"İsrail askeri El Cezire muhabirini 190 metreden dürbünlü silahla vurdu"

"İsrail askeri El Cezire muhabirini 190 metreden dürbünlü silahla vurdu"

Haaretz gazetesi, bir İsrailli yetkiliye dayanarak verdiği haberde, bir İsrail askerinin 190 m'den Ebu Akile'ye mermi attığını ve bu merminin ona isabet etmiş olabileceğini aktardı.

Haaretz gazetesi, İsrailli yetkiliye dayanarak verdiği haberde, bir İsrail askerinin 190 m'den El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'ye ateş ettiğini ve bu merminin ona isabet etmiş olabileceğini aktardı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Ebu Akile'ye mermi atan askerin bir askeri aracın içinde olduğu ve elinde de dürbünlü bir silahın bulunduğu belirtildi. 

Haberde İsrailli yetkilinin, söz konusu askerin sorguya çekildiğini ve onun Ebu Akile'yi göremediğini söylediğini aktardığı belirtildi. Askerin, elinde dürbünlü silah olmasına rağmen Ebu Akile'yi 190 m mesafeden görememiş olması ise tamamen tutarsız bir ifade niteliği taşıyor.

Ayrıca Ebu Akile'nin üzerinde kurşun geçirmeyen basın yeleğinin ve kafasında da kaskın bulunması sebebiyle yüzünden vurulması onun, görülerek ve kasten vurulduğunu gözler önüne seriyor. 

İsrailli yetkilinin aktardığı ve sorguya çekildiği söylenen askerin ifadesinde, 'kendisinin ona ateş edip etmediğini hatırlamadığı' savunması geçiyor.

Kanal 12 isimli televizyon kanalının yayınladığı haberde de, ABD'nin İsrail'den Ebu Akile'nin öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın ayrıntılarını açığa çıkarmasını istediği belirtildi. 

Bu arada İsrail güçlerinin gazeteci Ebu Akile'nin öldürülmesiyle ilgili tepkiler ve kınamalar da devam ediyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.