"İsrail El Cezire muhabirini öldürdüğü silahı teslim etmeli"

"İsrail El Cezire muhabirini öldürdüğü silahı teslim etmeli"

Filistin Yönetimi, İsrail'i El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin ölümünde İsrailli bir asker tarafından ateşlenen silahı teslim etmeye çağırdı.

Filistin Yönetimi, İsrail'i El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin ölümü sırasında İsrailli bir asker tarafından ateşlenen silahı teslim etmeye çağırdı.

Filistin Yönetiminden yetkililer, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah şehrinde düzenlenen anma törenlerinde, El Cezire muhabirinin ölümüne yol açan silahın teslim edilmesini talep etti.

Anma töreninde konuşan Filistin Yönetimi Başbakanı Muhammed Iştiyye, "Şirin'i öldüren mermiyi vermemizi istediler reddettik, biz de şimdi (Filistinli muhabirin) katledildiği sırada ateşlenen silahın teslim edilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

İsrail, kendi soruşturmasını yürütebilmek adına Filistin Yönetiminden, Şirin'in vücudundan çıkan mermiyi teslim etmesini istemişti. Ancak Şirin'in öldürüldüğü esnada görgü tanıklarına ve elde edilen bulgulara atıf yapan Filistin Yönetimi, İsrailli bir askerin muhabiri öldürdüğünü savunarak mermiyi teslim etmeyi reddetmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.