İsrail Başbakanı Netanyahu radikal Yahudi ismi bakanlıktan azletti

İsrail Başbakanı Netanyahu radikal Yahudi ismi bakanlıktan azletti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin Şas partisi lideri Aryeh Deri'nin bakan olamayacağına ilişkin bir karar vermesi sonrası Deri'yi bakanlık görevlerinden azletti.

(Fotoğraf: Twitter/Aryeh Deri)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, aşırı sağcı Şas Partisi lideri Aryeh Deri'yi hükümetteki bakanlık görevlerinden azletti.

Netanyahu'nun koalisyon hükümetindeki radikal Yahudi ismi 2 bakanlık görevinden azletmesi kararı, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin Deri'nin vergi usulsüzlüğünden suçlu bulunması sebebiyle bakan olamayacağına hükmetmesinin ardından geldi.

Mahkemenin aldığı karar doğrultusunda Netanyahu'nun Deri'yi görevinden alması istenmişti.

Şas Partisi lideri Aryeh Deri, koalisyon görüşmelerinde partisi için İçişleri Bakanı ve Sağlık Bakanı görevlerini elde etmişti.

İsrail Refah ve Sosyal İşler Bakanı ve Şas Partisi milletvekili Yaakov Margi, parti lideri Deri'nin bakan olamayacağına hükmedilmesi halinde koalisyon hükümetinin dağılabileceği sinyalini vermişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.