İsrail ordusu Filistinli sivili suçsuz yere katlettiğini itiraf etti

İsrail ordusu Filistinli sivili suçsuz yere katlettiğini itiraf etti

İsrail ordusu tarafından yürütülen soruşturmada 15 Ocak'ta eylem gerçekleştireceği iddiasıyla üzerine ateş açılan Filistinli Ahmed Kahle'nin kasıtlı yere öldürüldüğü gün yüzüne çıktı.

İsrail'in askeri soruşturmasının bugün (23 Ocak Pazartesi) sabah açıklanan ayrıntılı sonuçlarına göre, yaklaşık bir hafta önce hayatını kaybeden 45 yaşındaki Filistinli Ahmed Kahle'nin herhangi bir eyleme kalkışma sebebiyle değil tamamen sebepsiz yere İsrail askerleri tarafından kasıtlı bir şekilde öldürüldüğü ortaya çıktı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin İsrail Yayın Komitesi'nin Arapça yayınına dayandırdığı habere göre, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı Ramun kasabası ahalisinden olan Ahmed Kahle'nin Silvad kasabası yakınında "herhangi bir eyleme kalkışma şüphesinden veya İsrail askerinin silahını almaya kalkışmaktan dolayı değil herhangi bir sebep olmaksızın öldürüldüğü" dile getirildi.

Soruşturmaya göre Kahle, İsrail askerlerinin bölgede kurdukları geçici askeri kontrol noktasında ortaya çıkan trafik sıkışıklığından kurtulmaya çalıştığı sırada İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü.

Soruşturmaya, görgü tanıklarının ve olay anında yanında bulunan oğlunun ifadelerine göre, Ahmed Kahle askeri kontrol noktası kurulması sebebiyle meydana gelen trafik kilitlenmesi üzerine kızgın bir şekilde arabasından çıkmaya kalkıştı.

Ancak İsrail'in askeri komutanı kapıyı üzerine kapatıp kendisinin ve oğlunun üzerine biber gazı sıktı. Sonra askerler onu arabadan çıkarmaya çalıştılar. O direnince aralarında tartışma çıktı. Bunun üzerine bir İsrail askeri tüfeğiyle Kahle'yi vurmaya çalışınca Filistinli kendisini dışarı attı. Bu sırada asker oğlunun ve görgü tanıklarının gözleri önünde Kahle'nin üzerine ateş etti.

İsrail güçleri 15 Ocak Pazar sabahı Ramallah’ın doğusundaki Silvad kasabası yakınlarında  45 yaşındaki Ahmed Hasan Kahle’yi öldürmüşlerdi.

Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin Silvad beldesi arazileri üzerinde kurulu Yahudi yerleşimi Ofra Yahudi Yerleşkesi yakınlarında oğluyla birlikte otomobilinde bulunan Ahmed Hasan Kahle’yi aracından indirerek üzerine ateş ettiklerini söyledi. Kaynaklar, Kahle'nin oğlunun da İsrail güçlerinin açtığı ateşle yaralandığını ve yaralı halde gözaltına alındığını bildirdi.

İsrail güçleri onun bir İsrail askerinin silahını almaya ve eylem gerçekleştirmeye kalkıştığı için öldürüldüğü iddiasında bulunuyorlardı.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.