Filistinli üsteğmen İsrail güçleriyle çatıştı

Filistinli üsteğmen İsrail güçleriyle çatıştı

İsrail güçleri ile Filistin güvenlik teşkilatı üyesi arasında yaşanan çatışmada Filistinli üsteğmenin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinin kuzeyindeki Halhul bölgesindeki kontrol noktasında bir Filistinliye ateş açtı.

Yerel kaynaklara göre, İsrail askerleri ile 40 yaşındaki Filistinli Hamdi Şakir Ebu Dayye arasında silahlı çatışma çıktı.

Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçlerine bağlı olduğu öğrenilen üsteğmen Ebu Dayye'nin İsrail güçlerinin açtığı ateşte hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Filistinli üsteğmenin geçtiğimiz pazar günü işgal altındaki Batı Şeria'nın Halhul yerleşiminde Yahudi yerleşimcileri taşıyan bir otobüse ateş açtığı bilgisi de kaydedildi.

İsrail böylece 17 gün içerisinde 4'ü çocuk 15 Filistinliyi öldürmüş oldu.

Son dönemde Batı Şeria'da İsrail güçlerine bireysel olarak saldırı düzenleyen Filistin güvenlik personelinin sayısında artış yaşandığı görülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.