Türkiye'den İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarına tepki

Türkiye'den İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarına tepki

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da sivillerin ölümlerine yol açan saldırıların şiddetle kınandığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlara tepki gösterdi.

Bakanlıktan bugün yapılan açıklamada, İsrail'in Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin mülteci kampına yönelik gerçekleştirdiği baskına değinildi.

İsrail güçlerinin iç istihbarat teşkilatı Shin Bet beraberinde bugün sabah saatlerinde Cenin kampına düzenlediği baskında biri yaşlı kadın olmak üzere 9 Filistinliyi öldürmüştü.

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamalarda şu ifadeler yer aldı:

"İsrail kuvvetlerince bugün (26 Ocak) sabah saatlerinde Batı Şeria’daki Cenin Mülteci Kampı’na düzenlenen baskın sırasında çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir.

Özellikle Batı Şeria’da giderek daha da artan gerilimden ve artık neredeyse her gün yaşanan can kayıplarından derin endişe duyuyor ve sivillerin ölümlerine yol açan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Bölgede gerilimin tırmanmasının önüne geçilmesi ve can kayıplarının önlenmesi için İsrail makamlarına gerekli önlemleri etkin şekilde almaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz.

Olaylarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, Filistin Devleti ve halkına başsağlığı diliyoruz."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.