İsrail güçleri Filistin'de katliam yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail güçleri Filistin'de katliam yaptı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail'in bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına düzenlediği baskında en az 9 Filistinlinin öldürüldüğü açıklandı.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına baskın düzenledi.

İsrail güçlerinin iç istihbarat teşkilatı Shin Bet beraberinde düzenlediği baskın sırasında Cenin kampının elektriğinin kesildiği ve Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışma yaşandığı bildirildi.

Cenin mülteci kampına bugün sabah saatlerinde İsrail tarafından düzenlenen baskında 9 Filistinlinin öldürüldüğü, çok sayıda Filistinlinin yaralandığı açıklandı.

İsrail'in Cenin'de ateş açması sonucu biri yaşlı kadın olmak üzere 9 Filistinlinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Öldürülen Filistinlilerin isimleri ise şöyle açıklandı: Nur Guneym, Mutasım Ebulhasan, Hamudi Elvaşi, Abdullah el Gul, Hamudi el Şaki, Saib Ezriki, Muhammed Guneym, Macide Ubeyd ve İzzeddin Salahat.

Bölge kaynakları ölü sayısının daha da artmasından endişe edildiğini söylüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin hastanesine göz yaşartıcı gaz atması sebebiyle bazı hastaların gazdan etkilendiği belirtildi.

İsrail böylece 2023 yılının başından bu yana 5'ü çocuk, biri yaşlı kadın olmak üzere toplamda 29 Filistinliyi öldürmüş oldu. İsrail'in katliamlarının, ülkedeki aşırı sağcı yeni hükümetin de etkisiyle artarak devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum