İsrail Batı Şeria'da 3 Filistinliyi öldürdü

İsrail Batı Şeria'da 3 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri geçtiğimiz gece Cenin şehrine düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü, 8 kişiyi de yaraladı.

İsrail güçleri geçtiğimiz gece Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü, 8 kişiyi de yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada İsrail güçlerinin saldırılarında 3 gencin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı duyuruldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı habere göre, İsrail güçlerinin gece yarısı ile şafak vakti arasında gerçekleştirdikleri baskında Yusuf Salah, Bera Lahluh ve Leys Ebu Surur isimli gençler yaşamını yitirdi.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrail güçleri Cenin'in doğu kısmına sızarak burada beyaz renkli bir araca tuzak kurdu ve üzerine ateş etti. Bu saldırıda isimleri zikredilen gençler öldürüldü.

Bu saldırı sebebiyle İsrail güçleri ile Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar çıkması üzerine İsrail güçleri bölgeye çok sayıda takviye asker gönderdi. Askerler Filistinli gençlerin üzerine gerçek mermilerle ateş etti ve 8 genç yaralandı. Yaralıların tedavi için hastaneye kaldırıldıkları bilgisi verildi. 

8 Şubat 2022 tarihinde de Nablus'un El-Mahfiye Mahallesi'nde bir araca tuzak kurulması suretiyle Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup Edhem Mebruke, Muhammed Ed-Dahil ve Eşref Mebselit isimli üç kişi öldürülmüştü.

2 Nisan 2022 tarihinde ise İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları mensubu kişilerin arabasına Cenin yakınındaki Arrabe Kavşağı civarında tuzak kurulması suretiyle Saib Abahira, Halil Tavalibe ve Seyf Ebu Lubde isimli üç kişi öldürülmüştü.

Ayrıca bu yılın başından itibaren İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarında da artış olduğuna dikkat çekildi. Bu yılın başından itibaren Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 60 Filistinli hayatını kaybetti. Bunlardan 27'sinin Cenin bölgesinden olduğu belirtiliyor. 

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.