İsrail cezaevlerindeki Filistinli mahkumlar toplu açlık grevine hazırlanıyor

İsrail cezaevlerindeki Filistinli mahkumlar toplu açlık grevine hazırlanıyor

Filistinli mahkumlar, cezaevlerinde kötüleşen şartlara karşı Ramazan ayıyla birlikte açlık grevi başlatmaya hazırlanıyor.

Esirler Hareketi Acil Durumlar Ulusal Yüksek Komitesi, Filistinli mahkumların İsrail karşısındaki kararlılığını sürdüreceğini dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre Komite, İsrail'in Filistinli esirlerin idam edilmesine imkan veren yasa tasarısının birinci okumadan geçmesine dair açıklamasında, "yasanın esirlerin iradesini kıramayacağını, çünkü onların zaten şehadeti göze alarak bu yola girdiklerini" vurguladı.

Komite, İsrail'in Filistinli mahkumlara yönelik insanlık dışı uygulamalarına karşı başlatılan "Onur Savaşı"nın da sürdüğünü hatırlatarak, İsrail'i bu uygulamalardan vazgeçmeye zorlamak için mücadeleye devam edeceklerini, bu mücadeleye cezaevlerindeki tüm direniş hareketleri mensuplarının destek verdiğini ve istenenlerin elde edilememesi durumunda Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte toplu açlık grevinin başlatılacağını dile getirdi.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.