İsrail Dışişleri Bakanı Katz: Arap milletvekilleri takım elbise giyen teröristlerdir

İsrail Dışişleri Bakanı Katz: Arap milletvekilleri takım elbise giyen teröristlerdir

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İsrail’deki Arap siyasetçileri ‘takım elbise giyen teröristler’ olarak nitelendirdi.

DPA’nın aktardığı bilgilere göre İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İsrail Devlet Televizyonu’na (KAN) dün verdiği röportajda Ortak Arap Listesi Bloku üyelerinin birçoğunun ‘ya teröristleri destekleyen ya da takım elbise giyen teröristler’ olduğunu söyledi.

Katz’ın bu sözleri, eski Genelkurmay Başkanı ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz’ın İsrail'deki Arap azınlığını temsil eden ‘Ortak Arap Listesi Bloku’ndan destek alarak bir azınlık hükümeti kurma sözü verdiğine ilişkin iddialara cevap olarak geldi.

Katz, 2 Mart seçimlerinden sonra muhalefetin azınlık hükümeti kurmak için Arap siyasetçilerin desteklerini kullanma yönündeki adımlarına karşı çıktı.

Araplar İsrail'in 9 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sini oluşturuyor ve ülke içerisinde çoğunlukla ayrımcılığa maruz kalıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.