İsrail'de hükümeti kurma görevi Gantz’a verilecek

İsrail'de hükümeti kurma görevi Gantz’a verilecek

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Mavi-Beyaz İttifakı Lideri Benny Gantz’ı bir sonraki hükümeti kurması için resmen görevlendiriyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, bugün parlamentoda (Knesset) çoğunluğun desteğini almasının ardından Mavi-Beyaz İttifakı Lideri Benny Gantz’ı bir sonraki hükümeti kurması için resmen görevlendiriyor.

İsrail Cumhurbaşkanlığı Ofisi dün, Mavi-Beyaz İttifak’ın İbranice adını kullanarak yayınladığı açıklamasında “Yarın öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı, Kahol Lavan liderini, Benny Gantz’ı hükümeti kurmakla görevlendirecek” ifadeleri yer aldı. Bu süreçte oybirliğiyle yeni hükümetin başkanlığına Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ı tavsiye eden Ortak Arap Listesi Bloku'nun tüm milletvekillerinin ortak tutumu göze çarptı ve böylece ilk kez hükümeti kurma fırsatı verildi.

Diğer yandan Gantz, Ortak Arap Listesi Bloku ve Arap milletvekillerine karşı tutumunu düzeltmeye çalışarak koalisyon hükümetine doğrudan katılamamalarına rağmen dışarıdan destekledikleri takdirde kendilerine Knesset'teki üç ana komitenin başkanlığının verilmesini desteklediğini söyledi.

Eymen Avde, kendisinin ve Ortak Arap Listesi Bloku'ndaki arkadaşlarının 'Likud' başkanlığındaki sağcı bir hükümetten ziyade merkez solcu bir hükümeti tercih ettiklerini belirtti. Aynı zamanda hükümeti kurabildiği takdirde Benny Gantz ile çözüme kavuşturulması gereken bir dizi konu üzerinde anlaştıklarını vurguladı.

Bunlar arasında İsrailli Arap vatandaşların haklarında tam bir eşitliğin sağlanması için net ve zaman sınırı olan bir plan oluşturulması, barış sürecinin Mahmud Abbas yönetimi ile yürütülmesi, Arap toplumunda şiddet ve suçla mücadelede ciddi ve profesyonel bir plan hazırlanması, izinsiz inşa edilen Araplara ait on binlerce evin yıkılmasına izin veren Kaminitz yasasının iptal edilmesi ve bu konuda kanuni bir çözüm bulup bu evlere ruhsatlarının verilmesi ve hükümet tarafından tanınmayan bedevi köylerinin tanınması yer alıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.