Bir yılda 3 seçim yapılan İsrail'de hükümet yine kurulamadı

Bir yılda 3 seçim yapılan İsrail'de hükümet yine kurulamadı

İsrail'de Benny Gantz'ın koalisyon hükümeti kuramaması üzerine hükümeti kurma görevi Meclis'e verildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın koalisyon hükümeti kuramaması üzerine yasalar gereği hükümeti kurma görevini Meclis'e verdi.

İsrail Meclisi, 21 gün içinde koalisyonu kuracak bir isim üzerinde anlaşamazsa ülke yeniden erken seçime gitmek zorunda kalacak.

Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın lideri olduğu Mavi-Beyaz İttifakı ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki Likud partileri arasındaki görüşmelerden sonuç alınamadı.

Hükümet kurma görevini İsrail Meclis'ine verdiğini Twitter üzerinden duyuran Cumhurbaşkanı Rivlin, "Ümit ederim ki milletvekilleri hükümeti kuracak çoğunluğu bulur ve dördüncü kez seçime gidilmesini engeller." açıklamasında bulundu.

Mavi-Beyaz İttifak ve Likud Yüksek Mahkeme'nin yetkileri konusunda anlaşamadı

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, Mavi-Beyaz İttifakı ve Likud partisi arasındaki anlaşmazlıklar hükümetin kurulmasına engel oldu.

Yedioth Ahronoth gazetesi ise Likud'un, İsrail anayasasında Yüksek Mahkeme'nin yetkisini sınırlandıran bir mevzuat değişikliğine gidilmesini istediğini, Mavi-Beyaz İttifakı'nın ise buna karşı çıktığını aktardı.

Haberde, Likud'un, hakkındaki yolsuzluk davaları nedeniyle Netanyahu'nun hükümeti kuramayacağına hükmetmesinden korktuğu için Yüksek Mahkeme'nin yetkilerini sınırlandırmak istediği kaydedildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.