İsrail Gazze saldırılarında 33 kişiyi katletti, 20 evi yıktı

İsrail Gazze saldırılarında 33 kişiyi katletti, 20 evi yıktı

İsrail 5'inci günde Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor.

İsrail abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sebebiyle 6'sı çocuk, 3'ü kadın 33 Filistinlinin yaşamını yitirdiği 147'sinin yaralandığı belirtildi.

İsrail güçlerinin dün Gazze'nin En Nasr mahallesinde bir apartmana düzenlediği hava saldırısında Filistin İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları'nın en üst düzey askeri isimlerinden İyad el Hasani ve Muhammed Abdulâl'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Filistinli kaynaklar ayrıca İsrail'in Gazze saldırılarında 20 evin yıkıldığını duyurdu. İsrail güçleri ise Gazze'de 325 ayrı hava saldırısı gerçekleştirdiğini ilan etti.

Öte yandan Filistinli grupların Gazze'den İsrail'e yönelik roket saldırıları da devam etti. İsrail ordusu birkaç gündür Gazze'den yaklaşık olarak 1100 roket atıldığını öne sürdü.

ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Wendy Sherman, ülkesinin İsrail'in güvenliğinin sağlanmasına yönelik güvence verirken ayrıca Gazze'den İsrail'e fırlatılan roket saldırılarını da şiddetle kınadı.

Taraflar arasında birçok kez ateşkes girişimleri olsa da görüşmelerden henüz bir sonuç çıkmadı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.