İsrail'in Gazze saldırısında son bilanço: 31 can kaybı 93 yaralı

İsrail'in Gazze saldırısında son bilanço: 31 can kaybı 93 yaralı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanlarında dördüncü güne girildi.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik 9 Mayıs'ta başlattığı saldırılarına devam ediyor.

Dördüncü gününe giren saldırılarda İsrail Gazze Şeridi'ne havadan ve karadan yüzlerce bomba attı. Bombardımanlarda Gazze Şeridi'ndeki birçok farklı yerleşim yeri hedef alındı.

İsrail saldırılarda Filistin İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kolu Seraya Kudüs'ü hedef aldıklarını öne sürerken saldırıda siviller de ağır kayıplar verdi.

Bazı üst düzey İslami Cihad komutanlarının yanı sıra saldırılarda çok sayıda kadın ve çocuk da hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre saldırılarda 6'sı çocuk, 3'ü kadın toplamda 31 Filistinli can verirken 32'si çocuk 17'si kadın toplamda 93 kişi de yaralandı.

Öte yandan Filistinli gruplar da İsrail saldırılarına karşılık olarak İsrail kontrolündeki bölgelere roketler fırlattı. Roketlerden bazıları İsrail yerleşimlerine isabet etti. Roket atışları neticesinde 1 İsrailli ölürken 10'dan fazlası da yaralandı.

Çatışmalar gece saatlerinden itibaren azalırken sabah saatlerinden sonra tekrar arttı. Karşılıklı saldırıların ardından ateşkes görüşmeleri rafa kaldırılırken bölgede gerilim yükselmeye devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.