İsrail Gazze sınırında ikisi çocuk üç Filistinliyi öldürdü

İsrail Gazze sınırında ikisi çocuk üç Filistinliyi öldürdü

Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşleri'ne İsrail'in saldırıları devam ediyor.

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde ikisi çocuk 3 kişi öldü, 90'ı gerçek mermiyle olmak üzere 246 Filistinli yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerleri Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 

Han Yunus'un doğu sınırında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Gazi Ebu Mustafa (43), Refah kentinin doğusunda ise 14 yaşındaki Mecdi es-Satari başlarından vurularak katledildi.

Dün yürüyüşlerde yaralanan 17 yaşındaki Mü'min el Hems'in de bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetmesiyle yürüyüşlerde yaşamını yitirenlerin sayısı üçe yükseldi.

İsrail askerlerinin söz konusu müdahalesinde 90'ı gerçek mermi ile olmak üzere 246 kişinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, yaralılardan 19'unun çocuk, 10'unun kadın, 4'ünün sağlık ekiplerinden 1'inin ise gazeteci olduğu ifade edildi.

Açıklamada yaralılardan 11'inin durumunun ise ağır olduğu kaydedildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.