"İsrail kemiği toza çeviren kurşunlar kullanıyor"

"İsrail kemiği toza çeviren kurşunlar kullanıyor"

İsrail'in Gazze sınırındaki gösterilerde 'kemiği toza çeviren' kurşunlar kullandığı ifade ediliyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF) tarafından Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki En-Nimer Sanat ve Kültürevi'nde "Kemikler Toza Dönüştüğünde" temalı panel düzenledi.

Gazze'de sağlık sektörünün durumunun değerlendirildiği ve Gazze'den görüntülere de yer verilen panelde, MSF doktorlarının karşılaştığı vakalarla ilgili değerlendirme yapıldı.

Panelde konuşan Lübnan Ofisi İcra Direktörü Cihan Besisu, bu etkinliğin temasının, Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin ilk haftasında yaralıları tedavi eden MSF mensubu bir cerrah tarafından kullanılan ve gördüklerini tam anlamıyla yansıtan bir ifade olduğunu vurguladı.

"Kemiği toza çeviren" kurşunlar kullanılıyor

Gösterilerin başlamasının ardından iki ay içinde MSF doktorlarının tedavi ettiği yaralı sayısının, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği operasyon sırasında müdahalede bulunduklarından fazla olduğunu dile getiren Besisu, "Örgüte bağlı kliniklerde çok sayıda yaralı tedavi edildi ve sağlık ekipleri, kemiklerin tam anlamıyla toza dönüştüğü vakalara tanık oldular. Yapılan ameliyatlar yaralıların durumlarını stabilize etse de pek çoğunun ek ameliyatlara ve uzun süreli rehabilitasyona ihtiyacı var." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.