Büyük Dönüş Yürüyüşleri'nde ölü sayısı 156 oldu

Büyük Dönüş Yürüyüşleri'nde ölü sayısı 156 oldu

30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında 'Büyük Dönüş Yürüyüşleri' adlı eylem sırasında öldürülen Filistinli sayısı 156'ya ulaştı.

İsrail ablukası altında insani kriz yaşayan Gazze Şeridi'nde işgal karşıtı Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri 19. cumasında da devam ediyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'nin doğu sınırında düzenlenen barışçıl gösterilere müdahale eden İsrail askerlerinin, aralarında gazdan etkilenenlerin de bulunduğu 220 Filistinliyi yaraladığını kaydetti. Kudra, söz konusu yaralılardan 90'ının gerçek mermiyle vurulduğunu aktardı.

Gazze sınırındaki gösterilerde bugün Yahya Yagi (25) isimli Filistinli bir genç İsrail askerlerince vurularak şehit edilmişti. Yahya Yagi'nin şehit düşmesiyle birlikte 30 Mart'tan bu yana devam eden "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerindeki can kaybı 156'ya yükselmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.