İsrail Gazze'de 101 gazeteciyi öldürdü

İsrail Gazze'de 101 gazeteciyi öldürdü

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda Gazze Şeridi'nde en az 101 gazetecinin öldürüldüğü bildirildi.

Filistin hükümetinin medya ofisi Pazar günü yaptığı açıklamada, savaşın başlangıcından bu yana Gazze'de 101 gazetecinin öldürüldüğünü söyledi.

Söz konusu sayı, 80'inci gününe giren çatışmalarda her gün en az bir gazetecinin öldüğü anlamına geliyor.

Medya ofisi ayrıca Gazze'de aralarında 8 gazeteci ve 40 sağlık personelinin de bulunduğu 2 bin 600'den fazla kişinin İsrail ordusu tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Gazze savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen 10'dan fazla gazetecinin ölümüyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne iki şikayet başvurusunda bulunmuştu.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) daha önce yaptığı açıklamada "İsrail ordusu tarafından gazetecilerin ve ailelerinin hedef alınmasından özellikle endişe duyduğunu" belirtmişti.

CPJ Orta Doğu ve Kuzey Afrika program koordinatörü Sherif Mansour, ordunun "10 hafta içinde herhangi bir ordu ya da kuruluşun bir yıl içinde öldürdüğünden daha fazla gazeteci öldürdüğünü" vurgulamıştı.

İsrail'in bölgedeki gazetecileri, katliamların uluslararası kamuoyuna duyurulmasını önlemek amacıyla doğrudan hedef gözeterek öldürdüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.