İsrail Gazze'ye kara harekatından daha büyük bir askeri hamleye mi hazırlanıyor?

İsrail Gazze'ye kara harekatından daha büyük bir askeri hamleye mi hazırlanıyor?

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını genişletmeye yönelik nasıl bir adım atacağı konusu belirsizliğini koruyor.

İsrail, 7 Ekim'de Filistinli grupların İsrail'e yönelik saldırısının ardından Gazze Şeridi'ni yoğun bir şekilde bombalamaya başladı.

Bombardımanlarda şimdiye kadar 5 binin üzerinde yapı yıkılırken yaklaşık 4 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürme ve kısa bir süre içerisinde Gazze'ye kara harekatı başlatma niyetinde olduğunu vurguluyor.

Öte yandan, İsrail'in yalnızca kara harekatıyla sınırlı kalmayacak daha büyük bir askeri hamleye hazırlandığı iddiaları da dile getiriliyor.

İsrail, kara harekatına yönelik askeri hazırlıkların yanı sıra Lübnan ve Ürdün başta olmak üzere sınır hatlarındaki hazırlık seviyesini de artırmış durumda.

Buna ek olarak İsrail'in Ortadoğu'daki tüm elçiliklerini geçici olarak kapatması ve Müslüman ülkelerdeki vatandaşlarına bu ülkeleri derhal terk etmeleri gerektiğini bildirmesi de dikkat çekiyor.

İsrail'in söz konusu adımı, daha büyük bir askeri hamlenin hazırlığı içerisinde olunduğu şeklinde değerlendiriliyor. ABD'nin Doğu Akdeniz'e iki uçak gemisi göndermesi de endişeleri artırır nitelikte.

ABD'nin, İsrail'in vereceği karşılığın "bölgesel bir savaşa yol açmamasını" talep ettiği biliniyor.

Buna karşın İsrail'in herkesin beklediği kara harekatının yanı sıra farklı hedefleri içerisine alan saldırılar düzenlemesi ihtimal dahilinde.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatının yanı sıra Lübnan ve Suriye'deki Filistinli grupların liderlerine yönelik suikastlar, Yemen'de İran destekli Husilere karşı hava saldırıları veya doğrudan İran'ı hedef alma gibi seçenekleri değerlendirebileceği belirtiliyor.

İsrail ordusu ise bir sonraki hamlesini kamuoyuna açıklamış değil. Ordu kaynakları mevcut saldırıların "kara harekatını da içerisine alacak şekilde genişleyeceğini" söylemekle yetiniyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum