İsrail gözünü Keşmir'e dikti

İsrail gözünü Keşmir'e dikti

Hint-israil Tarım Projesi'nin (IIAP) bir parçası olarak İsrail'in Cammu Keşmir'de bir merkez açma hazırlığı içerisinde olduğu bildirildi.

Fotoğraf: İsrail Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Yair Eshel (solda) -India Today

Hindistan ile İsrail arasında yürütülmekte olan tarım projesi kapsamında Tel Aviv yönetiminin Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir bölgesinde tarım merkezi açacağı bildirildi.

India Today'in haberine göre, Hindistan'ın İsrail Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Yair Eshel İsrail'in Cammu Keşmir'de iki Mükemmeliyet Merkezi açacağını ifade etti.

Haberde Eshel'in geçtiğimiz günlerde Hindistan-Pakistan sınırına yakın noktalardaki tarım arazilerini gezdiği belirtildi.

Eshel daha sonra Keşmir Vadisi'ndeki tarım bölgelerinde de incelemelerde bulundu.

"Keşmir'de çok fazla potansiyel var"

İsrail Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Yair Eshel, konuyla ilgili India Today'e yaptığı açıklamada, "Keşmir bölgesinin çok fazla tarım potansiyeline sahip olduğunu, İsrail'in ileri teknoloji tarımsal donanımları Keşmirli çiftçilerle paylaşmaya hazır olduğunu" söyledi.

Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesinin Tarım İşleri Müdürü KK Sharma ise İsrail'in burada kuracağı tarım merkezlerinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Hindistan yönetiminin son dönemde Cammu Keşmir'deki bölge halkının topraklarına el koymak adına farklı girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor.

İsrail'in Keşmir'de tarım merkezi açmaya yönelik son projesinin de Keşmirlileri topraklarından etmek amacı taşıyan bir girişimin parçası olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Ayrıca Hindistanlı yetkililer İsrail'in Keşmir'deki çalışmalarının Pakistan'a "sert bir mesaj" verdiği görüşünde.

Hindistan'daki iktidar partisi BJP'nin Keşmirli üyesi Ravinder Raina ise "Yahudilerin Hindistan'ın güvenilir bir dostu olduğunu" söyledi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.