İsrail güçleri biri 17 yaşında 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçleri biri 17 yaşında 2 Filistinliyi öldürdü

İsrail güçlerinin geçtiğimiz gece Batı Şeria ve Kudüs'te yaşanan gerilimli olaylarda iki Filistinliyi ateş açarak öldürdüğü bildirildi.

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te İsrail güçleri tarafından 8 Mayıs gecesi gerçekleştirilen farklı saldırılarda biri 18 yaşından küçük iki Filistinli hayatını kaybederken, bir kişi de ağır yaralandı. 

İsrail'e ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'in doğusundaki Tekoa Yahudi yerleşim merkezinin güvenlik noktasına bir Filistinlinin silahlı saldırı düzenlemesi üzerine yerleşim merkezinin güvenlik görevlilerinden biri de onu "etkisiz hale getirme" iddiasıyla üzerine ateş açarak öldürdü.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre de 4 Filistinli genç Tekoa yerleşim merkezinin kapılarının birinden buraya baskın düzenlemek istedi. Bunun üzerine güvenlik görevlileri onlara saldırdı ve biri öldürüldü, diğer üçü ise uzaklaştı. Olayın ardından rejim güçleri bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde öldürülen gencin, Beytlahim'in güneyindeki Ebu Nuceym mıntıkası ahalisinden 17 yaşındaki Mutasım Muhammed Atallah olduğu belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu gencin hareketin mensuplarından biri olduğunu açıkladı. 

Bu olaydan yaklaşık bir saat önce de İsrail güçleri Kudüs'ün Babu'l-Amud (Şam Kapısı) civarında Filistinli gençlere, buradaki kontrol noktasında İsrail güçlerinin bir polis subayının yaralanmasına neden olan bıçaklı eylem gerçekleştirildiği iddiasıyla silahlı saldırı düzenledi. 

Görgü tanıklarının Quds Press haber ajansına verdiği bilgilerde bıçaklı eylem teşebbüsü iddiasının yalan olduğu, çünkü teftiş için polis kontrol noktasına alındığı sırada bıçaklı eylem teşebbüsünde bulunduğu iddia edilen gencin yanında herhangi bir kesici alet taşımadığına dikkat çekildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilerde rejim güçlerinin bıçaklı eylem teşebbüsü iddiasında bulunmalarının ardından bölgedeki tüm Filistinlilere saldırdıkları ve Eski Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın bütün kapılarını kapattıkları belirtildi. Bu olaydan sonra 19 yaşındaki Nezir Merzuk isimli gencin ailesine bu gencin ağır yaralandığı haber verildi

Bu olaydan kısa süre önce de Batı Şeria'daki Tulkerem'in güneyinde askeri kontrol noktasında Mahmud Sami. Halil Arram isimli bir genç İsrail güçlerinin silahlı saldırısıyla öldürüldü. Gencin Gazzeli olduğu bildirildi. 

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.