İsrail güçleri Gazze'de iki Filistinliyi vurarak yaraladı

İsrail güçleri Gazze'de iki Filistinliyi vurarak yaraladı

İsrail, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor.

(Fotoğraf: İsrail Ordusu)

Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Bureyc’in doğusunda ve güneyindeki Han Yunus’un doğusunda 17 Şubat Cuma günü ikindi saatlerinde sınır hattına yaklaşan Filistinli iki genç İsrail güçlerinin açtığı ateşle yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Filistinli gençler İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya ve esirlere yönelik ihlallerini protesto için sınıra yakın bölgelerde otomobil lastiği yaktılar.

Yerel kaynaklar sınır hattında görevli İsrail askerlerinin gençlerin üzerine gerçek mermilerle ateş açtıklarını ve göz yaşartıcı bomba attıklarını, iki gencin yaralandığını ifade etti.

İsrail güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki Melike bölgesinde de Filistinli gençlerin üzerine ateş açtığı ve bir gencin İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gaz sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.

Öte yandan, İsrail güçlerinin Batı Şeria’daki haftalık protesto yürüyüşlerine müdahalesi sırasında da onlarca Filistinli yaralandı.

İsrail güçlerinin Yahudi yerleşimini ve Yahudileştirme faaliyetlerini protesto eden Filistinlilerin üzerine plastik mermilerle ateş açtığı ve çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı belirtildi.

Protesto yürüyüşleri Nablus’un güneyindeki Beyta beldesinde ve doğusundaki Beyt Decen beldesinde, El-Halil’in Ez-Zaviye bölgesinde ve Kalkiliya’nın Kefer Kaddum beldesinde düzenlendi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.