İsrail radikal Yahudiye karşı kendisini savunan Filistinli imama hapis cezası verdi

İsrail radikal Yahudiye karşı kendisini savunan Filistinli imama hapis cezası verdi

İsrail, Arap vatandaşlarına yönelik ayrımcı politikalar izlemeye devam ediyor.

2018 yılında radikal bir Yahudiye saldırmakla suçlanan Filistinli bir imam hakkında tutuklama kararı verildi.

İmam, İsrail güvenlik güçlerine teslim oldu.

İsrail vatandaşı Şeyh Yusuf el Baz adlı Filistinli bir imamın 5 yıl önce Lod şehrinde yaşadığı mahallenin girişini kapatan radikal bir Yahudiye "saldırdığı" öne sürülmüş ve hakkında 20 ay hapis cezası verilmişti.

El Baz'a verilen hapis cezası daha sonra 16 aya düşürüldü.

El Baz ve radikal kendisine saldırdığı öne sürülen Yahudi, birbirleri hakkında polise şikayetçi olmuş ve Büyük Ömer Caminin imamı ilk olarak İsrailli Yahudinin kendisine saldırdığı konusunda vurgulamıştı.

İsrail mahkemesinin El Baz'a 16 aylık bir hapis cezasının verdiği, radikal Yahudinin ise dosyasının kapatıldığı ifade ediliyor.

Lod'da radikal Yahudilerin saldırgan bir tutum takınması sebebiyle şehirde Filistinliler ile Yahudiler arasında gerilimin zaman zaman tırmandığı biliniyor.

Bir zamanlar Raid Salah liderliğindeki Filistin 1948 İslami Hareketi üyesi olan El Baz, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa baskınlarını kınadığı gerekçesiyle "düzeni bozmaktan" Nisan 2022'de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan El Baz Eylül 2022'de ev hapsine konulmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.