İsrail güçlerinin başından vurduğu 16 yaşındaki Filistinli çocuk hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin başından vurduğu 16 yaşındaki Filistinli çocuk hayatını kaybetti

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da başından vurduğu Filistinli bir çocuğun yaralarının etkisiyle 13 gün sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail güçlerinin 8 Şubat'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde düzenlediği bir baskında açtığı ateşte yaralanan bir Filistinli almış olduğu yaraların etkisiyle hayatını kaybetti.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, 16 yaşındaki Muntasır Muhammed Ziyb eş Şevva 8 Şubat Çarşamba günü İsrail güçlerinin, Yusuf'un Makamı adı verilen tarihi bölgeye düzenledikleri baskın esnasında gerçekleştirdikleri saldırıda başından yaralanmıştı.

fpczmnsxgaerphj.jpg

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Muntasır Eş Şevva adlı çocuğun Filistin'de yaşamını yitirmesiyle birlikte 2023 yılının başından itibaren İsrail askerlerin ve radikal silahlı Yahudi yerleşimcilerin mermileriyle hayatını kaybeden Filistinli sayısının 51 olduğu, bunlardan 12'sinin çocuk, birinin yaşlı kadın olduğu, bir kişinin de İsrail hapishanelerinde öldüğü bilgisi verildi.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde Filistinlilere yönelik saldırılarının belirgin bir şekilde artıyor. Söz konusu saldırıların artmasında Netanyahu'nun aşırı sağcı hükümetinde görev alan bakanların tehditlerinin ve aldıkları kararların önemli rolünün olduğu dile getiriliyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.