ABD İsrail'in Filistin'i Yahudileştirmesine destek oluyor

ABD İsrail'in Filistin'i Yahudileştirmesine destek oluyor

ABD'nin, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarını Yahudileştirmeye yönelik attığı adımlara verdiği diplomatik destek dikkat çekiyor.

İsrail son dönemde işgal altındaki Batı Şeria'yı Yahudileştirmeye yönelik adımlarını sıklaştırıyor.

Son olarak Batı Şeria'da birçok yasa dışı Yahudi yerleşimini yasallaştıran İsrail yönetimi, yeni yerleşimler inşa etmek için çalışmalarına da devam ediyor.

Bu doğrultuda Batı Şeria'nın yasa dışı bir biçimde Yahudileştirilmesi amaçlanıyor. İlerleyen süreçte Batı Şeria'daki Ürdün Vadisi gibi bölgelerin ilhakına yönelik adımlar atılması da bekleniyor.

ABD ise İsrail'in Yahudileştirme adımlarına yoğun bir diplomatik destek sağlıyor.

Halihazırda ABD, Birleşmiş Milletler'de İsrail'in yasa dışı yerleşim kararını kınayacak olan kararı iptal etmek veya geciktirmek için girişimlerde bulunuyor.

ABD bunun yerine Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınayacak kararın gündeme gelmesini istiyor. ABD'li yetkililer, İsrail'e yönelik kararların "iki devletli çözüm çabalarını engelleyeceği" iddiasıyla bu kararlara karşı çıkıyor.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken bu kapsamda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin lideri Mahmud Abbas ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD'nin İsrail'i kınayan kararı veto etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Veto hakkının kullanılmaması halinde Joe Biden yönetimi İsrail lobisinin desteğini kaybetmekten endişe ediyor.

Ancak ABD yönetimi, veto hakkı kullanılırsa tepki göreceğini ve Rusya aleyhindeki Ukrayna oylamasında elinin zayıflayacağı görüşünde.

ABD'nin BM'de İsrail'e yönelik desteğinin sürmesi ve Filistin'deki Yahudileştirme çabalarına örtülü desteğin devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.