İsrail güçleri izin olmadan Filistinlilerin evlerini arayabilecek

İsrail güçleri izin olmadan Filistinlilerin evlerini arayabilecek

İsrail'de alınan son güvenlik kararı tartışmaları beraberinde getirdi.

İsrail Parlamentosu (Knesset), polise "suçluların" evlerini arama izni olmadan arayabilme yetkisi veren yasa tasarısını onayladı.

Mahkeme kararı olmadan polise evleri arama yetkisini vermeyi öngören yasa, bu hafta Knesset'te ikinci ve üçüncü oturumda oy çokluğuyla kabul edildi.

Söz konusu yasa Knesset'e Filistin ve Arap karşıtlığıyla bilinen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir tarafından sunuldu.

Middle East Monitor’un Arab48’den aktardığı habere göre, Avukat Halid ez Zebarka, mezkur yasanın İsrail’in Arap vatandaşlarına karşı 1siyasi saikler1 taşıdığını savundu.

Ez Zebarka yasaya atıfla, "siyasidir ve şiddet, suçlar ve silah ticaretiyle mücadele etmek yerine Araplara daha çok zarar vermeyi amaçlamaktadır." dedi.

İsrail polisinin suçlarla mücadele etmek konusunda yeterli kapasiteye sahip olmasına rağmen söz konusu yasa parlamentodan geçirilerek Arap vatandaşlar üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.