İsrail güçleri Mescid-i Aksa'ya saldırdı: 42 yaralı

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'ya saldırdı: 42 yaralı

İsrail güçleri bu sabah Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi, namaz için toplananlara saldırdı ve onlarca kişi yaralandı.

İsrail güçleri bu sabah, Ramazan ayının son Cumasında ve Ramazan bayramının öncesinde Mescidi Aksa'ya yine baskın düzenledi, namaz için toplananlara saldırdı ve onlarca kişi yaralandı. 

Filistin Kızılayı ekiplerinin, bugün sabah Mescidi Aksa'ya düzenlenen saldırıda 42 yaralıya müdahale ettiğini, bunlardan 22'sinin El-Mekasıd Hastanesi'ne nakledildiğini, diğerlerinin olay yerine tedavi edildiklerini açıkladı.  

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Büyük Fecir Buluşmaları silsilesi içinde bugün "Zafer Bayramı Şafağı" ilan edilen buluşma için yine on binlerce kişinin sabah namazında Mescid-i Aksa'da toplandığı, namazdan sonra Mescidi Aksa'nın sahası içinde gösteri düzenledikleri, Hamas'ın bayraklarını salladıkları ve Kassam Tugayları lehine slogan attıkları, Aksa'yı koruma yemini yaptıkları ve bunun üzerine İsrail güçlerinin saldırı başlattığı bildirildi.

Saldırı esnasında camiden çıkmakta olan cemaatin üzerine gerçek mermiler ve yoğun bir şekilde gaz bombaları atıldığı aktarıldı.

İsrail güçlerinin Silsile Kapısı'nı birkaç saat kapalı tuttukları, Kıble Camisi'ni de kuşatmaya alarak 1500 Filistinliyi bu caminin içinde sıkıştırdıkları, bazılarının kafalarından gerçek mermiyle yaralandığı ifade edildi. 

İsrail güçlerinin ilk yardım ekiplerinin Mescid-i Aksa'ya girmesine engel olduğu belirtildi. 

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.