İsrail: Irak'taki İran hedeflerini vurabiliriz

İsrail: Irak'taki İran hedeflerini vurabiliriz

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman bugün yaptığı açıklamada 'Suriye'de yaptıkları gibi Irak'ta da İran'a ait olan askeri hedefleri vurabileceklerini' söyledi.

Kudüs'teki bir konferansta konuşan Liberman, "Suriye'de olan her şeyi kesinlikle izliyoruz. İran'ın tehditleriyle ilgili olarak ise kendimizi Suriye topraklarıyla sınırlamıyoruz. Bunu da açıkça söylemek lazım" dedi.

Liberman bu eylemlerin Irak'ı da kapsayıp kapsamayacağı sorusuna da şu yanıtı verdi: "İran'ın her türlü tehdidiyle mücadele edeceğimizi söylüyorum, tehdidin nereden geldiği önemli değil."

"İran Irak'a balistik füze konuşlandırdı"

Reuters haber ajansı İran'ın geçtiğimiz aylarda Irak'taki müttefiklerine gönderdiği füzelerin konuşlandırıldığı ifade etmişti.

Ajansın İran, Irak ve Batılı kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ajansa bilgi veren üç İranlı yetkili, iki Iraklı istihbarat görevlisi ve iki Batılı ajan, füze transferi kararının 18 ay önce alındığını söyledi.

İranlı bir yetkilinin konuyla ilgili olarak, "Bu sevkiyat, İran'ın saldırıya uğraması halinde bir B planı. Füze sayısı onlarca ancak gerek görülürse artırılabilir" dediği ifade edilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.