İsrail katlettiği 105 Filistinlinin naaşını ailelerine vermiyor

İsrail katlettiği 105 Filistinlinin naaşını ailelerine vermiyor

İsrail güçleri Filistinlileri katlettiklerinde eğer fırsat elde edebilirlerse naaşlarına el koyuyor.

İsrail güçleri Filistinlileri katlettiklerinde eğer fırsat elde edebilirlerse naaşlarına el koyuyor, sonra da bu naaşları birer rehine olarak değerlendirmek suretiyle aileleriyla pazarlık yapıyor ve ağır şartlar ileri sürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre İsrail, pazarlıklarla taleplerini elde edememesi yahut sivil baskılara boyun eğerek teslim etmek zorunda kalmamaları durumunda ellerinde tuttukları cenazeleri rakamlar mezarlığı adı verilen bir mezarlıkta, gömülenlerin isimlerinin yerine bir numaranın yazıldığı mezarlara gömüyorl.  

Filistin İletişim Bakanlığı'nın yayınladığı bir rapora göre halen 105 Filistinlinin naaşı İsrail'in morglarında bekletiliyor. Ayrıca 256 kişinin cenazesi de rakamlar mezarlığına gömüldü. Bunların içinde 9 çocuk 3 kadın, 8 tane de uzun süre İsrail cezaevlerinde mahkum esir yer alıyor.

Bakanlık, Nisan ayının başından itibaren Batı Şeria'da ve Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde toplam 16 Filistinlinin katledildiğini ve bunlardan 7 tanesinin naaşının rehin tutulduğunu ifade etti.

Rehin tutulan cenazelerin alınması için kampanyanın başlatıldığı bu yılın başından itibaren el konulan Filistinli naaşının sayısı ise 13 oldu.

İşgal altındaki topraklarda birkaç adet rakamlar mezarlığı bulunuyor. Bunlardan bazılarına Lübnan'dan getirilen Filistinli naaşları gömüldü.

İsrail, Filistinlilerin naaşlarına el koyma uygulamasını uzun yıllardan beri sürdürüyor. 2008'de nispeten ara verilen uygulama, 2015'te yeniden yaygın bir şekilde sürdürülmeye başlandı

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum