İsrail Kudüs'te Filistinlileri kendi evlerini yıkmaya zorluyor

İsrail Kudüs'te Filistinlileri kendi evlerini yıkmaya zorluyor

İsrail yönetimi, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlileri kendi evlerini yıkma konusunda zorlamayı sürdürüyor.

İsrail yönetimi dün (29 Ekim Cumartesi) Kudüslü Ebu İsa ailesini oğullarından birinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Şufat beldesindeki evini yıkmaya mecbur etti.

Ebu İsa ailesi, yıkılan evin sadece 50 metrekare genişliğinde olduğunu ve evi oğulları Ethem’in evlenmek için inşa ettiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, evi yıkılan Ethem Ebu İsa’nın amcası Ahmed Ebu İsa, İsrail yönetiminin kardeşinin oğluna evini ruhsatsız inşa ettiği gerekçesiyle 80 bin şekel para cezası verdiğini ve evi birkaç gün içinde yıkmaması halinde cezayı artırmakla tehdit ettiğini söyledi.

Ahmed Ebu İsa, yıllarca çalışarak inşa ettiği evinin yıkılmasının yeğeninin evlenme planlarını bozduğunu ifade etti.

Ethem Ebu İsa’nın annesi ise yetim olarak büyüyen oğlunun evlilik hayallerinin İsrail yönetiminin kararıyla yıkılmasından duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi ve "işgalcilerin kendilerini göçe zorlamak için harcadıkları tüm çabalara rağmen Kudüs’ü terk etmeyeceklerini" belirtti.

İsrail yönetimi dün ayrıca Ebu Asab ailesini Kudüs’ün Salahaddin Caddesi’nde bulunan ve 10 kişinin yaşadığı evlerini yıkmaya zorladı.

Yıkılan evin sahibi Azzam Ebu Asab, taksitler halinde yaklaşık 30 bin şekel ödediğini ve hâlâ da ödemesi gereken para cezası olduğunu, buna rağmen İsrail mahkemesinin on gün önce evi hakkında yıkım kararı verdiğini bildirdi.

Filistinlileri topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak isteyen İsrail yönetimi, Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden İsrail yönetimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.