"İsrail Lübnan'da Filistinli bir gruba hava saldırısı düzenledi"

"İsrail Lübnan'da Filistinli bir gruba hava saldırısı düzenledi"

İsrail savaş uçaklarının Lübnan'da Filistinli bir gruba ait merkezi hava saldırısıyla vurduğu öne sürüldü.

İsrail'in Lübnan topraklarında Filistinli bir gruba ait olduğu ifade edilen bir merkezi hava saldırısıyla vurduğu iddia edildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre savaş uçakları bu gece saatlerinde Lübnan-Suriye sınır hattında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlık isimli gruba ait bir üssü vurdu.

Gruptan yapılan açıklamada, bombardımanda 5 grup mensubunun yaşamını yitirdiği, 10'unun ise yaralandığı ifade edildi.

Saldırı, İran destekli Lübnan Hizbullahı kontrolü altındaki Beka Vadisi'nin güney kesiminde yer alan Kusaya yerleşimi yakınlarında düzenlendi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlık, 1959-1960 döneminde Filistin Kurtuluş Cephesi'nin, 1967 yılında da Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin kuruluşunda yer alan Ahmed Cibril tarafından teşkil edilen bir grup. Cibril, yaklaşık bir yol sonra bu grubun ideolojik eğilimini fazla Marksist bulduğu için ayrılarak Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık isimli grubu kurdu. Grubu İsrail'de sivillere ve askerlere yönelik birçok saldırıda yer aldı. Hafız Esed ve daha sonra Beşar Esed rejimiyle yakın ilişkiler tesis etti.

Saldırının düzenlendiği bölgenin konumu:

Öte yandan bazı yerel kaynaklar ise bölgede İsrail'in bir saldırı düzenlemediğini, patlamanın bir kaza sonucu yaşandığını öne sürdü.

İsrail konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.