İsrail Mescid-i Aksa'nın altında kazı yapmayı sürdürüyor

İsrail Mescid-i Aksa'nın altında kazı yapmayı sürdürüyor

İsrail'in, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın altında, bölgeyi tehlikeye atan kazılarına devam ettiği bildiriliyor.

Kudüs araştırmaları konusunda uzman olan Fahri Ebu Diyab, İsrail yönetimi ve Yahudi yerleşimi derneklerinin iş birliği içerisinde yürüttükleri yeni bir kazı çalışmasını ortaya çıkardı.

Söz konusu kazı, Eski Şehir'in batı kısmındaki El-Halil Kapısı'nın altında yer alıyor ve Mescid-i Aksa'nın batı tarafında bulunan, Yahudilerin Ağlama Duvarı olarak isimlendirdikleri Burak Duvarı istikametine doğru ilerliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, yerin altından bir tünel şeklinde yürütülen bu kazı çalışmasını organize eden İsrail kurumlarının, bunu "Mabed'e giriş yolu" olarak isimlendirdikleri belirtildi. Bu isimlendirmelerinin Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya ve Burak Duvarı önündeki meydana gitmelerini kolaylaştırma amaçlarından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Ebu Diyab kazının El-Halil Kapısı köprüsünün altından başladığını, Mamila mıntıkasına doğru ilerlediğini, Ömer ibnu Hattab Meydanı'nın altından geçerek, Suveyka Allun Mescidi'nin altından Mescid-i Aksa'ya doğru ilerleyeceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Ebu Diyab söz konusu tünelle ilgili çalışmaların tamamen gizli bir şekilde yürütüldüğüne, bunun ise uluslararası yasalara ve UNESCO kararlarına bütünüyle ters olduğuna dikkat çekti.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.