"İsrail ordusu Gazze'ye kapsamlı bir askeri harekat düzenlemek istiyor"

"İsrail ordusu Gazze'ye kapsamlı bir askeri harekat düzenlemek istiyor"

İsrail kaynakları, ordunun Gazze'ye yönelik geniş kapsamlı bir askeri harekat düzenleme isteğinde olduğunu ifade etti.

İsrail kaynakları, ordunun Gazze'ye yönelik geniş kapsamlı bir askeri harekat düzenleme isteğinde olduğunu ifade etti.

"Channel 12" adlı İsrail merkezli televizyon kanalının ifadesine göre, askeri kaynaklar Gazze'ye yönelik kapsamlı bir saldırı planlıyor.

"Uyarmadan vurabiliriz"

Kıdemli bir askeri analist olan Roni Daniel, İsrail ordusunun ciddi bir askeri harekatın eşiğinde olduğunu belirtti. Daniel, ordunun bundan sonra Gazze'yi uyarıda bulunmadan vurabileceğini dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında bölge sakinleri ve yetkililer önceden uyarılıyor. Bu sayede vurulan birçok merkezde hayatını kaybedenlerin sayısı sınırlı kalıyordu.

İsrail'in saldırılardan önce uyarıda bulunmamasının, Gazze'de yaşanan can kayıplarını ve Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki gerginliğin dozunu artırması kuvvetle muhtemel.

Seçim arefesinde askeri harekat mümkün mü?

İsrail'in mevcut başbakanı Binyamin Netanyahu'nun erken seçim öncesi Gazze'ye yönelik bir saldırı ile oylarını artırmak isteyeceği öne sürülüyor. Ancak İsrailli siyasi uzmanlar, İsrail'de Eylül ayında düzenlenecek olan erken seçimlerin arefesinde Gazze'ye yönelik kapsamlı bir saldırının başlamasının zor olduğu görüşünde.

Ülkede 9 Nisan'da düzenlenen erken seçimlerde hiçbir parti tek başına hükümeti kuracak çoğunluğa ulaşamamış, yeniden erken seçime gidilmesi kararı alınmıştı.

"Savaşın eli kulağında"

Bölgede askeri ve siyasi gerginlik artarken, birçok taraf "Yeni bir savaşın eli kulağında" yorumunu yapıyor.

Daha önce de İran destekli Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nahale, Gazze'yi ve Filistinli grupları silahsızlandırma girişimlerinin bölgede bu yaz bir savaşa sebep olacağını ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News, Times of Israel

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.