"Hamas saldırıları azaltma sözü verdi, İsrail Gazze ambargosunu hafifletti"

"Hamas saldırıları azaltma sözü verdi, İsrail Gazze ambargosunu hafifletti"

Gazze Şeridi’ni abluka altında tutan İsrail’den yapılan bir açıklamada bölgede akaryakıt sevkiyatına yeniden başlandığı ve kıyıdaki balık tutma alanlarının genişletilmesine izin verildiği aktarıldı.

Associated Press haber ajansına göre, kimliğinin açıklanmasını istemeyen İsrailli bir yetkili Filistin’de yayılan haberleri doğrulayarak, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne hafta başında kesilen akaryakıt tedariğinin yeniden başladığını aktardı.

Yetkili ayrıca kentin kıyılarındaki izinli balık tutma alanlarının 10 deniz milinden 15 deniz miline yükseltildiğini belirtti. 

Bunun karşılığında Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarını durdurma sözü verdiği aktarıldı. 

Gazze’yi kontrol eden Hamas güçleri, İsrail’in bölgedeki kısıtlamalarına misilleme olarak son dönemlerde yanan balon ve uçurtma saldırılarını sıklaştırdı. Hamas’ın bu yöntemle geçtiğimiz haftalarda düzenlediği saldırılar sonucu İsrail topraklarında çeşitli noktalarda küçük çaplı yangınlar meydana gelirken, ülkenin güneyindeyse kontrol edilemeyen boyutta bir yangına neden oldu.

İsrail Yangın ve Kurtarma Hizmetleri biriminden yapılan açıklamaya göre, Perşembe günkü balon saldırısı, bu metodun kullanılmaya başladığından bu yana yapılan en hasar verici saldırıydı. Yetkililer Perşembe günü İsrail’in güneyinde en az 30 farklı noktada yangın çıktığını ve bunların 17’sinin balonlar nedeniyle çıktığının doğrulandığını söylüyor.

Yükselen gerginliğin ardından Cuma günü tarafların gayrı resmi bir uzlaşıyla ateşkes kararı aldığı belirtilmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.