İsrail'de muhalefet Netanyahu'ya tepkili: Hamas'a boyun eğdi

İsrail'de muhalefet Netanyahu'ya tepkili: Hamas'a boyun eğdi

İsrail'de muhalefet Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik politikasına tepkili.

İsrail'de muhalefet Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik politikasına tepkili.

Erken seçimde az farkla ikinci olan "Mavi-Beyaz İttifakı"nın lideri Benny Gantz, İsrail'in Hamas ile vardığı anlaşmayı sert bir biçimde eleştirdi.

Gantz, gece saatlerinde varılan anlaşmanın, "Hamas'ın Netanyahu'ya taleplerini dayattığını kanıtladığını" öne sürdü. Gantz, caydırıcılığın bu şekilde elde edilemeyeceğini söyledi.

Gazze Şeridi çevresindeki İsrail yerleşimlerini ziyareti sırasında konuşan muhalif lider, Gazze'den gönderilen ve yangına sebep olan balonlardan Netanyahu'yu sorumlu tuttu. Gantz, Gazze'ye sert bir karşılık verilmesi gerektiğini savundu.

Gece saatlerinde İsrail ve Hamas, BM ve Mısır öncülüğünde bir anlaşmaya varmıştı.

Anlaşma kapsamında Gazze Şeridi’ne hafta başında kesilen akaryakıt tedariği yeniden başlamış, izinli balık tutma alanları 10 deniz milinden 15 deniz miline yükseltilmişti.

Bunun karşılığında Hamas İsrail’e yönelik saldırılarını durdurma sözü vermişti.

Özellikle Gazze Şeridi çevresinde yaşayan İsrailliler, yangın balonları ve roketler nedeniyle Netanyahu'ya tepki gösteriyor.

İsrailliler Netanyahu hükümetinin gerekli tedbirleri almadığı görüşünde.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.