İsrail yangın balonları sebebiyle Hamas'ı BM'ye şikayet edecek

İsrail yangın balonları sebebiyle Hamas'ı BM'ye şikayet edecek

İsrail'in, Gazze Şeridi çevresinde yangınlara yol açan balonlar nedeniyle Hamas'ı BM'ye şikayet edeceği ifade ediliyor.

Gazze sınırına yakın yerleşim birimlerinde oturan İsrail vatandaşları, 30 Mart 2018’de Gazze Şeridi’nden başlayıp İsrail ile olan doğu sınırına doğru devam eden Büyük Dönüş Yürüyüşünde kullanılan yanıcı balonlardan dolayı Hamas'ı Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etmeye hazırlanıyor.

Yanıcı balonlar ve patlayıcı maddeler yaz başından bu yana yüzlerce yangına yol açmıştı.

BM’ye başvurma düşüncesi, Gazze Şeridi yakınlarındaki yerleşimlerin yerel yerel meclis başkanları tarafından ortaya atıldı.

Meclis başkanları, "2007 yılından bu yana Gazze Şeridi’nin egemenliğini silah gücüyle elinde bulunduran Hamas Hareketinin işlediği insan hakları ihlallerini" gerekçe göstererek patlayıcı maddeler ve balonlar kullanımının uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurgulayacak.  

Rahatsızlık

Independent Arabia'ın Gazze muhabiri İzzeddin Ebu İşa'nın haberine göre yanıcı balonları İsrail tarafına gönderenler, 12 yıldan bu yana Gazze’ye dayatılan kuşatmayı protesto etmek için bu yöntemi seçiyorlar.

Ancak balonlar, İsrail hükümetinin yanı sıra Gazze'ye yakın bölgelerde yaşayan yerleşim sakinleri için de bir rahatsızlığa sebep oldu.

O kadar ki yerleşimcilerden bir kısmı, bu sebepten ötürü bölgeden ayrılmaya karar verirken diğer bir kısmı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Hamas ve yanıcı balonları gönderenler ile başa çıkma politikasına karşı protesto gösterileri düzenledi.

Aynı şekilde yerleşim sakinlerinden oluşan topluluklar, hükümetlerinin onlara destek sunmamasını ve onlardan vazgeçmesini gerekçe göstererek bir dizi protesto gösterisine hazırlanıyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.