'İsrail Suriye'de Hizbullah mevzilerini vurdu'

'İsrail Suriye'de Hizbullah mevzilerini vurdu'

İsrail'in Suriye'deki Hizbullah milislerine ait mevzileri vurduğu bildirildi.

İsrail'in Suriye'deki Hizbullah milislerine ait mevzileri vurduğu bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Suriye'nin Humus ili kırsalında Lübnan Hizbullah Hareketi'ne bağlı milis güçlerin konuşlu bulunduğu mevzilere yönelik hava saldırıları gerçekleştirildi.

El Kuseyr kenti konumu:

Humus iline bağlı, Lübnan sınırında bulunan El Kuseyr kenti yakınlarında düzenlenen hava saldırılarında çok sayıda Hizbullah milisinin öldüğü ifade edildi.

İran ve rejime bağlı haber kaynakları tarafından yapılan açıklamada, hava saldırısının İsrail tarafından düzenlendiği ve ölenler arasında Hizbullah'ın üst düzey saha komutanının da olduğu ifade edildi.

Aynı kaynaklar, düzenlenen hava saldırısında Lübnan-Suriye sınırındaki Operasyon Koordinasyon Merkezi'nin büyük hasar gördüğünü ayrıca bölgede geniş çaplı bir yangının yaşandığı bilgisini kaydetti.

İsrail'den saldırılara ilişkin bir açıklama yapılmadı.

"Suriye'de İran askeri varlığına yer yok"

İran tarafından desteklenen Lübnan Hizbullah Hareketi'ne bağlı milisler Suriye'deki iç savaşın başladığı dönemden bu yana rejim saflarında muhaliflere karşı savaşıyor. 

Suriye'de Beşar Esed rejimine destek vermek için muhaliflere karşı savaşan İran ve Hizbullah milislerinin ülkede verdikleri kayıp tam olarak bilinmiyor. Bazı kaynaklar bu rakamın "onbinler" olduğunu ifade ederken, ölenler arasında çok sayıda üst düzey askeri yetkililerin olduğu biliniyor.

Öte yandan Rusya devlet televizyonunda yer alan bir açıklamada, "İran'ın Suriye'de askeri varlığına yer yok" ifadeleri bölgede değişmekte olan dengelerin yeniden yapılanması olarak yorumlandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.