İsrail tek kişilik hücrede kanserden ölen Filistinlinin cesedini ailesine vermiyor

İsrail tek kişilik hücrede kanserden ölen Filistinlinin cesedini ailesine vermiyor

İsrail zindanlarında tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybeden 75 yaşındaki Sadi el-Ğarabile adındaki Filistinlinin naaşı ailesi teslim edilmiyor.

Filistinli Sadi el-Ğarabile’nin oğlu, İsrail’den defin işlemlerini bir an önce gerçekleştirmek için babasının naaşını teslim etmesini talep etti.

İsrail zindanlarında, 6 Temmuz Pazartesi öğlen saatlerinde 75 yaşındaki Sadi el-Ğarabile adındaki Filistinli esir tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, El-Ğarabile’nin oğlu Süheyl el-Ğarabile basına yaptığı açıklamada, “İsrail'in babamın cesedine otopsi yapmasını kabul etmiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Avukat aracılığıyla İsrail’den babasının tıbbi dosyasını ve cesedini derhal teslim etmesini talep ettiklerini belirten Süheyl el-Ğarabile, “Babamı, Gazze’de İslam hukukuna göre defnetmeden önce son bir kez görmek istiyoruz.” dedi. 

En yaşlı ikinci esir

El-Ğarabile, İsrail zindanlarında, 80 yaşındaki esir Fuad eş-Şuveyk’ten sonra Gazze Şeridi’nden yaşça en büyük ikinci esirdi.

Esir el-Ğarabile’nin esaret hayatı, 1994’te bir İsrailli subayı öldürdüğü gerekçesiyle İsrail güçleri tarafından tutuklanıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasıyla başlamıştı.  

El-Ğarabile, 1994’ten 2006’ya kadarki tutukluluk sürecini tek kişilik hücrede ve kötü sağlık koşulları altında geçirmiş, daha sonra diyabet, işitme ve görme rahatsızlıklarının yanı sıra ölümüne neden olan prostat kanserine yakalanmıştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.