"İsrail üç Filistinliyi Abbas rejiminin iş birliğiyle öldürdü"

"İsrail üç Filistinliyi Abbas rejiminin iş birliğiyle öldürdü"

Batı Şeria'nın Nablus şehrinde üç Filistinlinin öldürülmesiyle ilgili Aksa Şehitleri Tugayları'ndan açıklama geldi.

Dün (8 Şubat) Batı Şeria'nın Nablus şehrinde üç Filistinlinin öldürülmesiyle ilgili El Aksa Şehitleri Tugayı bir açıklama yayınladı.

El Fetih bağlantılı El Aksa Şehitleri Tugayları bünyesinde yer alan Şehit Nidal El Amudi Tugayı, açıklamada "Siyonist işgal yönetimi bizim Nablus'taki direnişçilerimize ancak aşağılık güvenlik iş birliği sayesinde ulaşabilmiştir." ifadeleriniyle Abbas yönetimini hedef aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, olayla ilgili olarak dün akşam Gazze'de bir basın açıklaması yapan grup "şehitlerin kanlarının boşa gitmeyeceğini, Aksa Şehitleri Tugayları'nın Batı Şeria ve Kudüs'teki bütün askeri hücrelerinin genel seferberlik halinde olduğunu ve işgalcinin cinayetine mümkün olan bütün yollarla karşılık verileceğini" kaydetti.

İsrail'e ait bir özel birlik dün Nablus'ta bir araca saldırarak Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup üç kişiyi öldürmüş, bir kişiyi de yakaamıştı.

İsrail yönetimiyle Abbas rejimi arasındaki güvenlik iş birliği, İsrail güçlerinin silahlı gruplara mensup kişilerin yerlerinin tespit edilmesinde kullanılıyor.

Filistin'deki tüm gruplar bu iş birliğine son verilmesi çağrıları yapsa da, Abbas yönetimi bu tutumdan vazgeçmiş değil.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.