İsrail UNRWA'yı Kudüs'ten çıkaracak

İsrail UNRWA'yı Kudüs'ten çıkaracak

İsrail'in, Kudüs'teki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ve bağlı kurumların kapatılması yönünde hazırlık yaptığı öne sürülüyor.

İsrail "Haberler" kanalında yayınlanan rapora göre, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) kentteki çalışmalarının sona erdirilmesi, okullar, klinikler ve çocuk hizmet merkezleri de dahil olmak üzere tüm kurumların kapatılmasını içeren bir plan ortaya koydu.

Haberde ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) yönelik mali yardımlarını ağustos ayı sonunda tamamen durdurma kararının İsrail'i ajans hakkında bu tür adımlar atma konusunda cesaretlendirdiği kaydedildi.

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, geçen ay Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunu "Kudüs'ten çıkarmayı planladıklarını" açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.