İsrail yeniden erken seçime mi gidiyor?

İsrail yeniden erken seçime mi gidiyor?

İsrail'de koalisyon ortakları arasında yaşanan tartışmalar, "Ülke yeniden erken seçime mi gidecek?" sorusunu gündeme getirdi.

İsrail'de koalisyon ortakları arasında yaşanan tartışmalar, "Ülke yeniden erken seçime mi gidecek?" sorusunu gündeme getirdi.

Hükümet ortakları olan Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Benny Gantz arasında bir süredir kriz yaşanıyor. Gantz, yaşanan tartışmalar paralelinde geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında, meclisin feshedilmesi oylamasına destek vereceklerini ilan etti.

Meclisin feshedilmesi İsrail'de yeni bir erken seçim anlamına geliyor.

Gantz, yaptığı açıklamalarda Netanyahu'yu verdiği sözleri tutmamak, İsrail halkına yalan söylemek ve yolsuzluk suçlamalarından kurtulmaya çalışmakla suçladı.

Gantz, Netanyahu ile kurduğu hükümete daha fazla destek olmayacağını vurguladı.

Meclisin feshi için oylamanın bugün yapılması bekleniyor.

Gantz ile Netanyahu arasında bütçe görüşmeleri tartışmaya yol açmıştı. Netanyahu yalnızca 2020 bütçesi için meclis onayı isterken, Gantz aynı anda 2021 bütçesinin de onaylanmasını istemişti.

İsrail, son yıllarda ciddi bir siyasi krizin içerisinden geçiyor. Ülkede 2019 yılından bu yana Nisan 2019, Eylül 2019 ve Mart 2020'de toplamda üç erken seçim gerçekleştirildi. Meclisin feshi halinde yüksek olasılıkla 2021 yılında yeni bir erken seçim gerçekleştirilecek.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.