İsrail Savunma Bakanı: Türkiye bölgeyi istikrarsızlaştırıyor

İsrail Savunma Bakanı: Türkiye bölgeyi istikrarsızlaştırıyor

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye'yi 'bölgede istikrarı bozmak ve barışı tesis çabalarına karşı çalışmakla' suçladı.

Körfez basınına, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'le imzalanan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasıyla ilgili bilgi veren İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Türkiye ve İran’ı 'barışın teşvikini reddeden ve bölgesel saldırganlığı destekleyen' ülkeler olarak nitelendirdi.

Ankara'nın Suriye'nin kuzeyi ve Doğu Akdeniz’deki eylemlerinin yanı sıra Libya’ya müdahalesine ve Hamas'la yakın temaslarına atıfta bulunan Gantz, “Tüm bunlar istikrardan uzaklaştırıyor.” iddiasında bulundu.

İsrail-Arap ilişkilerini teşvik eden Arap Bölgesel Entegrasyon Konseyi tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Gantz, "Türkiye meselesi kesinlikle çok karmaşık, çünkü Türkiye NATO’nun bir parçası." dedi.

Ayrıca Reuters'ın haberine göre İsrail Savunma Bakanı Gantz, "Bu nedenle elimizdeki tüm seçenekleri alıp, (Türkiye'nin) ellerini doğrudan terörizmden çekmesini sağlamak için uluslararası baskı yoluyla etkilemeye çalışmalıyız." şeklinde konuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.