SOHR: Dağlık Karabağ çatışmalarında 2 günde 36 Suriyeli paralı asker öldü

SOHR: Dağlık Karabağ çatışmalarında 2 günde 36 Suriyeli paralı asker öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi son iki gün içinde Dağlık Karabağ çatışmalarında 36 Suriyeli paralı askerin öldüğünü açıkladı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden (SOHR) yapılan açıklamada, Azerbaycan saflarında savaşan Suriyeli paralı savaşçılarla ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.

Son 48 saat içerisinde 36 Suriyeli paralı savaşçının Dağlık Karabağ çatışmalarında öldüğü belirtilen açıklamada, onlarcasının da yaralandığı kaydedildi.

Şimdiye kadar Dağlık Karabağ’da ölen Suriyeli savaşçı sayısının 64’e ulaştığı ifade edildi.

Gözlemevi, şimdiye kadar 1200 savaşçının Karabağ’a götürüldüğü belirtirken, Ermenistan’la yaşanan çatışmada Azerbaycan tarafına verdiği destekle gündem olan Türkiye ise Suriyeli silahlı grupların çatışma bölgesine götürüldüğü iddialarını reddediyor.

27 Eylül'den bu yana Ermenistan tarafının Azerbaycan'a saldırmasıyla başlayan çatışmalarda insansız hava araçlarının aktif bir şekilde kullanan Azerbaycan'ın Ermenistan tarafına ağır kayıp verdirdiği kaydediliyor.tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.