Macron Türkiye'yi suçladı: Dağlık Karabağ'a Suriyeli savaşçı gönderiliyor

Macron Türkiye'yi suçladı: Dağlık Karabağ'a Suriyeli savaşçı gönderiliyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkiye'nin Dağlık Karabağ bölgesine Suriyeli savaşçıları gönderdiğini öne sürdü.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkiye'nin Dağlık Karabağ bölgesine Suriyeli savaşçıları gönderdiğini öne sürdü.

Macron, Brüksel'deki Avrupa Birliği devlet ve hükümet başkanları zirvesinde dün akşam yaptığı konuşmada, istihbarat raporlarında Suriye'deki savaşçılardan 300 kişilik bir grubun Dağlık Karabağ bölgesinde konuşlandırıldığının bilgisinin bulunduğunu öne sürdü.

Macron Suriyeli savaşçıların Halep'ten yola çıktığını ve Gaziantep üzerinden Dağlık Karabağ bölgesine gittiklerini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Ankara'dan açıklama beklediğini ifade eden Fransa Cumhurbaşkanı, NATO ülkelerine de Türkiye'nin bu tutumuna kararlılıkla karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.

Macron konuyla ilgili olarak da önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini ifade etti.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından iki gün önce yapılan açıklamada da Türkiye'nin ismini vermeden, Suriye ve Libya'dan Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda Azerbaycan saflarında savaşmaları için savaşçıların sevk edildiği iddia edilmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.