İsrail'de mahkeme Yahudilere karşı Hristiyanlar lehine karar verdi

İsrail'de mahkeme Yahudilere karşı Hristiyanlar lehine karar verdi

Avrupa Birliği'nin Yahudi yerleşimcilerin Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait bir oteli devralmasına dair endişelerini dile getirmesi, İsrail mahkemesinin tahliye emri vermesinde pay sahibi olduğu düşünülüyor.

Yahudi yerleşimci Ateret Cohanim örgütünün Kudüs Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait bir otele el koyma planları İsrail mahkemesince bozuldu.

İsrail Sulh Mahkemesi, Yahudi yerleşimci Ateret Cohanim örgütü aleyhinde aldığı bir kararla örgütün, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Ömer bin Hattab Meydanında bulunan Little Pera Hotel'i 3 Temmuz'a kadar terk etmesini istedi.

Sulh mahkemesinin söz konusu kararı, bölgedeki Avrupa Birliği misyonunun bu ayın başlarında Ateret Cohanim'in Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait araziyi devralmasıyla ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından geldi.

Yerleşimci radikal örgüt geçtiğimiz haftalarda, İsrail polisi koruması eşliğinde otele ve otel yakınındaki bir döviz bürosuna baskın düzenlemişti.

Rum Ortodoks Kilisesi yaptığı açıklamada, Yahudi aşırılık yanlılarının kiliseye ait mülkiyeti hukuka aykırı bir şekilde el koyma hareketini kınayarak, radikal Yahudi örgütlerin buna benzer eylemlerinin sonucunda Hristiyanların yok olma tehdidiyle yüzleşebileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Radikal Yahudi yerleşimci örgüt Ateret Cohanim, işgal altındaki Eski Şehir ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin bulunduğu mahalleleri Yahudi çoğunluğunu hakim kılmak istiyor. Radikal örgüt, paravan şirketler aracılığıyla bölgeden araziler ve mülkler satın alarak ve Yahudi yerleşimleri söz konusu alanlara yerleştirerek Doğu Kudüs'ü "Yahudileştirmeyi" planlıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.