İsrail'de Netanyahu hükümetinde ilk istifa

İsrail'de Netanyahu hükümetinde ilk istifa

İsrail'de Başbakan Yardımcısı Avi Maoz, Binyamin Netanyahu ile yaptığı koalisyon anlaşmasındaki sözlerin yerine getirilmediğini belirterek istifa ettiğini açıkladı.

(Fotoğraf: Knesset)

İsrail'de Başbakan Yardımcısı Avi Maoz görevinden ayrılarak aşırı sağcı Netanyahu hükümetinde istifa eden ilk isim oldu.

Radikal Noam Partisi'nin lideri Maoz, başbakan yardımcılığı görevinden istifa edeceğini ancak İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) milletvekili olarak görev almaya devam edeceğini açıkladı.

Maoz, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya pazartesi günü gönderdiği mektupta, "İsrailliler arasında Yahudi kimliğini güçlendirmeye ilişkin yapılan koalisyon anlaşmasına uyma konusunda ciddi bir niyet olmadığını keşfettiğini" söyledi.

Başbakan Yardımcısı Maoz, Netanyahu ile yaptığı koalisyon anlaşmasında verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirtti.

Maoz Başbakanlık Ofisi içerisinde yeni kurulan Ulusal Yahudi Kimliği Otoritesi'nin başındaydı. Otorite, İsrail'de Yahudi kimliğini teşvik etmek amacıyla kurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.