İsrail'de sığınmacıların ülkeyi terk etmesi için özel fon oluşturuldu

İsrail'de sığınmacıların ülkeyi terk etmesi için özel fon oluşturuldu

İsrail hükümeti, sığınmacıların gönüllü bir şekilde ülkeyi terk etmesini teşvik etmek amacıyla 5 milyon dolarlık bir fon ayırdı.

İsrail hükümeti, sığınmacıların ülkeyi "gönüllü olarak terk etmesi" için milyonlarca dolarlık fon ayırdı.

Hükümet pazar günü, daha çok sığınmacıların yaşadığı Tel Aviv'in güneyindeki mahallelere yönelik projeler için 30 milyon İsrail şekeli (yaklaşık olarak 7,8 milyon dolar) değerinde bir fon ayırma kararı aldı.

Bu fon kapsamında 20 milyon İsrail şekeli (yaklaşık olarak 5,2 milyon dolar) ise sığınmacıların gönüllü olarak İsrail'i terk etmelerini teşvik eden bazı programlara ayrılacak.

İsrail hükümetinin söz konusu planının Eritreli sığınmacılar ile polis arasında yaşanan çatışmalardan sonra ilan edilmesi dikkat çekti.

Tel Aviv'de Eritre yönetimini protesto eden Eritreli sığınmacılar ile İsrail polisi arasında meydana gelen çatışmalarda 30'u polis 157 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu protestoların ardından, Tel Aviv'deki olaylara karışan Eritreli sığınmacıların 'derhal sınır dışı edilmesini' istemişti.

Netanyahu, ayrıca ülkedeki tüm Afrikalı göçmenlerin sınır dışı edilmesi için bir plan yapılması talimatı verdiğini söylemişti.

İsrail ayrıca Mısır sınırında olduğu gibi Ürdün sınırı boyunca da tel örgüt çekme planını duyurmuştu.

Geçmişte ülkenin güneyindeki Mısır sınırında tel örgü çekerek Afrika'dan İsrail topraklarına sızma girişimlerini büyük ölçüde durduklarını anımsatan Netanyahu, şimdi de Ürdün sınırına tel örgü çekeceklerini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.